verslag clubkampioenschappen

Leo Schuyt flikt het hem weer !!

De allerlaatste clubkampioenschappen die onder de vlag van bowling vereniging Waarland vorige week werden gespeeld zijn voor de 14e keer een prooi geworden voor Leo. Dit jaar was hij meer een outsider dan favoriet omdat hij de laatste twee jaar de finale niet wist te halen en deze periode in de competitie verloopt het ook niet helemaal zoals hij zou willen. Met de Europees kampioen bij de jeugd van vorig jaar , en dit jaar tweede ,Yorick van Deutekom (Julianadorp) als tegenstander en enkele topspelers uit Haarlemmerliede welke allen dubbellid zijn van onze vereniging, en niet te vergeten de in topvorm verkerende Reinier van Kalsbeek en Barbara Slink Korpershoek was de A klasse een zwaar bezette poule. Na de voorronde had Leo een kleine voorsprong genomen mede doordat hij in zijn derde game een baanrecord gooide van 289. Zijn gemiddelde was  217. Yorick volgde met 216 gemiddeld. Nummers 3 tot en met 6 zaten er vlak achteraan. De zondag zou een razend spannende dag gaan worden. Helaas zonder Barbara, want die wist te finale niet te bereiken. Zo makkelijk als het in de competitie gaat, ging het nu totaal niet zo.

Omdat we behoorlijk gekrompen zijn qua ledenaantal was er besloten om de dames en heren samen te voegen. Barbara werd uiteindelijk wel de beste dame van dit toernooi. De finale begon op de zondag al vroeg met de gecombineerde C/D klasse. Marja Balk was daarin een klasse apart in de finale en behaalde de eerste plaats (174 gemiddeld). Als dochter het niet doet dan moet moeders het maar doen zal ze gedacht hebben ! Tweede werd Niels Bijl  (160 gem.)dankzij een mooie inhaalrace en de derde plaats was voor Dik Michielen. Enkele jaren geleden is er bij Dik een onderbeen afgezet.  Hij heeft er alles aangedaan bij zijn revalidatie om weer te kunnen bowlen met dit als resultaat ,157 gemiddeld. Grote klasse en heel veel respect voor zijn instelling. In de B klasse was het good-old Toon van Roon die er met de eer vandoor ging. 195 gem.  Ed Plak pakte de tweede plaats met een toch wel ruime achterstand op Toon, maar met een mooie score van 190. De derde plaats was voor de enige dame in deze klasse. Denise Bonnes scoorde 184 gemiddeld.

Als laatste waren de A spelers toe aan de finale. Leo begon matig met 184 en zag zijn voorsprong meteen verdwijnen . Bijna alle finalisten begonnen met 220 tot 250 games te gooien. Daarna begon het bij Leo wel te lopen en had de juiste lijn te pakken. Met games van 248-203-234-258 en nog maar eens een baanrecord van 278 trok hij de overwinning naar zich toe. Leo werd na de laatste worp meteen gefeliciteerd door Yorick met de overwinning maar hij kon het niet geloven.  Maar het was toch echt zo. De laatste game van 278 tegen de 223 van Yorick bracht hem de mooiste maar moeilijkste overwinning uit zijn carrière vertelde hij. Mooi omdat dit de laatste mogelijkheid was om het voor Waarland te doen, maar dat bracht dus ook meteen de emoties met zich mee. Het was echt de laatste voor onze mooie gezellige vereniging. Tweede werd dus Yorick met een gemiddelde van 223 en de derde plaats was voor Martin Edwards. Hij kwam tot een score van 221. O ja, Leo had maar liefst 225 gemiddeld. Ook ik als voorzitter had het er maar moeilijk mee. Weer iets wat we van het lijstje af kunnen strepen. Wat ons nu nog rest is de huisleague afmaken en een afsluitende feestavond, vanwege de 40 jaar die we als vereniging vol hebben weten te maken. Het zal denk ik een avond worden met een lach en toch ook hier en daar wel een traan omdat het dan echt klaar is. We gaan met zoveel mogelijk leden over naar BV Heerhugowaard.  Ons bestuur is klaar met zijn taken die ze met liefde voor de club hebben vervuld. Ikzelf zal mij blijven inzetten als wedstrijdleider tijden s de Nationale competitie en het inmiddels grootste dubbeltoernooi van Nederland !! het Weekendje HeerhugoWaarland, wat voorheen dus ons toernooi was. Leo zal zich blijven inzetten om dit toernooi verder uit te laten groeien samen met Barbara, en hij zal achter de schermen zijn bestuurlijke kwaliteiten gebruiken om het bestuur van Heerhugowaard een handje te helpen. Ook Toon zal zich achter de schermen blijven roeren, na 40 jaar in het bestuur van BV Waarland te hebben gezeten kan hij er ook niet zomaar afscheid van nemen. Bij deze wil ik alle (oud)spelers en (oud)speelsters bedanken voor de gezelligheid die we altijd hebben gehad. Ik zal het missen. Groetjes Toos Olmeijer, voorzitter